Een kleurrijk diner boordevol vezels en eiwitten. Linzen vullen de paprika’s goed en geven een heerlijke bite.
Ingrediënten (2 personen):
- 2 rode paprika’s
- 150 g gekookte linzen
- 1 wortel, geraspt
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- Zout & peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes.
- Verhit olijfolie in een pan en fruit ui en wortel 3–4 minuten.
- Voeg linzen, tomaten, paprikapoeder, zout en peper toe. Laat 5 minuten zachtjes koken.
- Vul de paprika’s met het linzenmengsel en plaats in een ovenschaal.
- Bak 20 minuten in de oven.
Tips: Strooi geraspte kaas over de paprika’s voor een extra smaaklaag.